Imagik
expertises

Loopbaanbegeleiding

Sta je op een kantelpunt in je carrière? Weet je niet hoe je jouw talenten laat floreren? Ben je kwijt wat jou energie geeft? Tijdens onze loopbaanbegeleiding helpen we je inzicht te krijgen in je talenten, competenties en passies. Van daaruit bouwen we aan een loopbaan die bij jou past.

Vind de job

Je staat voor een uitdagende keuze in je carrière en kan de knoop niet doorhakken. Je bent al lang op zoek naar een goede balans tussen je werk en privéleven maar hebt die nog niet gevonden. Je bulkt van talenten en competenties maar kan die moeilijk inzetten om te groeien.

Herkenbaar? Je bent niet alleen. De meeste professionals komen vroeg of laat voor gelijkaardige uitdagingen te staan. De vraag is wat jij ermee doet.

Onze loopbaanbegeleiding is erop gericht om jouw inzicht te geven in je talenten, competenties en passies. We brengen je in contact met de dingen die jouw energie geven en gelukkig maken. Zo kan jij bewuste en juiste carrièrekeuzes maken. We begeleiden jou naar het bedrijf en de job waar jij thuishoort.

We kijken daarbij niet alleen naar het hier en nu maar houden ook rekening met het potentieel dat jij nog kan ontwikkelen. Zo kan je een leven lang thuiskomen met al jouw talenten, competenties en passies.

Thuiskomen

Met onze loopbaanbegeleiding ontdek jij waar je energie van krijgt en hoe jij je carrière in eigen handen kan nemen. We laten jouw thuiskomen in een job met al jouw talenten, competenties en passies.

WIL JIJ:

 • je talenten laten floreren;
 • weten of terugvinden wat je energie geeft;
 • obstakels in je loopbaan aanpakken;
 • een job vinden waar jij thuishoort;
 • een goede work-life balance?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

 Onze loopbaanbegeleiding geeft je inzicht in je talenten, competenties en passies en brengt je naar de plek en job waar jij écht thuishoort.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding gaat over meer dan veranderen van job. Onze loopbaancoaches brengen ook alle relevante facetten rondom je werk in kaart. Want als je daar vastzit, heeft dat ook gevolgen voor je job. Je gaat aan de slag om deze obstakels te benoemen en aan te pakken.

Het doel van dit traject is het vinden van een plek waar jij niet zomaar past maar écht thuishoort. Een job die jou energie geeft.

Dat kan zeker in hetzelfde bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld in een andere rol. We kunnen kijken naar een herschikking van taken en verantwoordelijkheden of samen zoeken naar meer uitdaging, doorgroeimogelijkheden en leiderschap.

Kerntalenten analyse

We maken in onze loopbaanbegeleiding vaak gebruik van een kerntalenten analyse. Via deze methode leer jij jezelf grondig kennen en zoeken we samen naar jouw kerntalenten.

Leer de KernTalentenanalyse hier kennen.

Na deze analyse leggen we je huidige job naast je kerntalenten. Zo zie je hoeveel tijd jij dagelijks spendeert aan zaken die je energie geven of net demotiveren. Misschien moet je taken schrappen of doe je er goed aan om net meer verantwoordelijkheden en uitdagingen op te nemen.

Zo zoeken we een match tussen jouw talenten, competenties en een passende job.

Wanneer loopbaanbegeleiding?

Groei en uitdaging

Relaties in de werkcontext

Werkbaar werk

Balans werk – privé

Zingeving en roeping

Leiderschap en promotie

Arbeidsmarktverkenning

Kwaliteitenreflectie

Wat levert het jou op?

 • je kan je talenten inzetten om te groeien;
 • meer energie;
 • minder professionele obstakels;
 • een job en een plek waar je thuishoort;
 • een goede de balans met je privéleven.  

Zo ziet onze loopbaanbegeleiding eruit

Gratis online infosessie

Deze kan je vrijblijvend en op je eigen tempo volgen. Kom je aan boord? Dan maken we een afspraak. Een loopbaantraject duurt 4 uur en kan je  verlengen met nog eens 3 uur. Indien je kiest voor een Kerntalenten-analyse gaan we daar eerst mee aan de slag.

We hebben ons eerste gesprek

We gaan aan de slag met jouw loopbaanvraag-en doel. Werken we met de kerntalentenmethode, dan doen we meteen een eerste analyse en een diepte interview. Je krijgt dan meteen jouw uniek blauwdruk van kerntalenten mee.

Je ontvangt een gedetailleerd verslag

Na deze analyse en toelichting ontvang je een gedetailleerd verslag waarin we jouw blauwdruk visueel weergeven. We gaan na hoe en in welke mate jouw kerntalenten zich tot dat moment manifesteerden in je studies en loopbaan.

We definiëren een duidelijk actieplan

We gaan verder in op jouw vragen en bedenkingen bij de analyse. We verduidelijken identificeren mogelijke weerstanden. In dit gesprek stellen we ook een concreet persoonlijk ontwikkelingsplan op.

We starten de vervolgcoaching op.

Verleng je de coaching met een 2de loopbaancheque dan hebben we nog 2 gesprekken van 1,5 uur dan gaan we dieper in op thema’s die relevant zijn voor jou. In deze gesprekken gaan we dieper in op thema’s die relevant zijn voor jou. Deze coaching op maat is een combinatie van energetische en rationele oefeningen.

Loopbaancheques

Loopbaanbegeleiding bij Imagik kan via loopbaancheques verlopen, afhankelijk van jouw vraag. Een loopbaancheque kost 40€ de rest leg de overheid bij.

Voor een eerste loopbaancheque geeft deze 40€ recht op 4 uur coaching, een 2de cheque van 40€ geeft recht op 3 uur coaching.

Als je aan onderstaande voorwaarden voldoet kan je loopbaancheques aanvragen bij de VDAB:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt minimum 7 jaar of 84 maanden werkervaring.
 • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.
Ben jij klaar om gewoon te zijn wie je bent?

Ben jij klaar om gewoon te zijn wie je bent?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Ontdek meer expertises

Kerntalentenanalyse

Met een kerntalentenanalyse brengen we de blauwdruk van jouw karakter, talenten en motivatie in kaart. Het doel? Je passies ontdekken en een leven lang bewuste keuzes maken. Je kan je kerntalenten inzetten in een professionele context en daarbuiten.

Lees meer

Female leadership

Imagik gaat voluit voor vrouwelijk leiderschap en draagt het dagelijks uit. We coachen jou to lead by example. Bouw aan een wereld met meer zachtheid, empathie en verbinding. Vanuit kracht en vertrouwen, om te inspireren en stimuleren.

Lees meer

High performance coaching

Professioneel succes vereist doeltreffend handelen. Daarvoor moet je eerst jezelf, je talenten en valkuilen grondig kennen. Als jij klaar bent voor een fundamentele aanpak, coachen wij jou naar daadkrachtig en efficiënt eigenaarschap en professioneel succes vanuit je roeping.

Lees meer