Imagik
expertises

Kerntalenten analyse

Met een kerntalenten analyse krijg je een genuanceerd zicht op jouw unieke blauwdruk van karakter, talenten en motivatie. Vind je passie en maak een leven lang bewuste keuzes, op het werk en daarbuiten.

Zoektocht naar passie

Wat is een passie? Voor Imagik is het dat wat je levensvreugde geeft. Wat je doet stralen en energie geeft. Doe je iets met passie, dan lijkt de wereld soms stil te staan of te vervagen en voel je kracht in  jezelf. Passie zorgt ervoor dat je kan doorzetten wanneer het moeilijker gaat en rechtveren na een tegenslag.

Herinner jij je nog zo’n moment? Ken jij jouw passie? Weet jij nog wanneer je er laatst mee bezig was?

Je passie vinden is niet eenvoudig. Integendeel, onze opvoeding, onderwijs en arbeidsmarkt stimuleren ons te weinig om ze te ontdekken en ontplooien. Maar als je niet kan doen wat je intrinsiek motiveert, waar haal jij dan energie vandaan? Hoe maak jij dan het verschil?

Met een kerntalentenanalyse ontdek jij waar je passie ligt en hoe jij je groei in eigen handen kan nemen.

Jouw unieke blauwdruk

Met een kerntalenten analyse ontdek jij waar je passie ligt en hoe jij je groei in eigen handen kan nemen. Je ontdekt jouw unieke blauwdruk van talenten.

WIL JIJ:

 • jouw innerlijke drijfveer ontdekken;
 • weten wat jou levensvreugde geeft;
 • inzicht krijgen in jouw talenten;
 • weten wat jou energie geeft
 • weten wat jou energie kost
 • een leven lang bewuste keuzes maken?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Kerntalenten analyse

Een kerntalenten analyse plaatst je niet in een hokje. Ze vertelt meer over wie jij kan worden dan wie je vandaag bent en gisteren was.

Een kerntalentenanalyse geeft je inzicht in je aard, potentieel en intrinsieke motivatie. Daarvoor gaan we helemaal terug naar je kindertijd. Terwijl je speelde toonde je immers spontaan je kerntalenten.

Een kerntalentenanalyse vertrekt vanuit de idee dat je geboren bent met een blauwdruk van 23 kerntalenten. Deze kerntalenten kan je sterk, half of klein hebben.

Elk van deze KernTalenten kan je groot, half of klein hebben. Een klein KernTalent betekent dat het je energie kost om dit talent in te zetten. Een sterk KernTalent betekent dat je erg veel energie krijgt om het in te zetten maar ook dat je hierin kan uitblinken.

Het is een misvatting dat alles wat je goed kan altijd gelinkt is met een sterk KernTalent.

Iets wat je goed kan is overigens niet altijd een sterk kerntalent.

Welke KernTalenten zijn er?

Er zijn 2 soorten KernTalenten. Een sterk KernTalent moet je leggen. Zo niet, ontbreekt er iets. Dit kan leiden tot verveling en burn- of bore-out. Een klein KernTalent leggen kost energie. Als ze te veel ingezet moeten worden, leidt dit tot energielekken. Deze kunnen leiden tot stress en burn- of bore-out.

Sterke kerntalenten:

 • geven energie
 • zijn makkelijk in te studeren of oefenen
 • zet je gemakkelijk om in competenties
 • pas je graag toe
 • passen bij jou

Kleine kerntalenten:

 • kosten energie
 • zijn moeilijker in studeren of oefenen
 • zet je moeilijker om in competenties
 • zet je minder graag in
 • passen minder bij jou

Een kerntalentenanalyse geeft jou

 • inzicht in jouw unieke blauwdruk van karakter, talenten en motivatie
 • inzicht in jouw passie(s)
 • een antwoord op de vraag wie jij bent en wie je kan worden
 • een analyse die je op alle levensdomeinen kan gebruiken
 • een leven lang bewuste keuzes

Jouw unieke blauwdruk: zo werken we

We beginnen met een kennismaking

We luisteren naar je vraag en maken duidelijk wat jij van ons mag verwachten.

De volgende stap is een grondige voorbereiding

Daarvoor vul je een online vragenlijst in die je terugbrengt naar je kindertijd.

We hebben ons eerste gesprek

Dit eerste gesprek duurt maximum 4 uur en bevat ook een diepte-interview. We dieper in op de resultaten van de online - bevraging en lichten jouw unieke kerntalenten blauwdruk mondeling toe.

Je ontvangt een gedetailleerd verslag

Na deze analyse en toelichting ontvang je een gedetailleerd verslag waarin we jouw blauwdruk visueel weergeven. We gaan na hoe en in welke mate jouw kerntalenten zich tot dat moment manifesteerden in je studies en loopbaan.

We gaan verder in een opvolgtraject

In volgend gesprekken bekijken we verder hoe je deze blauwdruk elke dag kan inzetten. We kijken dieper naar jouw unieke vraag, dit kan zijn zowel rond ondernemerschap, als loopbaan, als in privé sfeer. Het opvolgtraject is volledig geïndividualiseerd.

Ben jij klaar om gewoon te zijn wie je bent?

Ben jij klaar om gewoon te zijn wie je bent?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Ontdek meer expertises

Loopbaanbegeleiding

Sta je op een kantelpunt in je carrière? Weet je niet hoe je jouw talenten laat floreren? Ben je kwijt wat jou energie geeft? Als jij écht naar jezelf durft kijken, helpen wij je inzicht te krijgen in jouw potentieel en talenten. Van daaruit bouwen we aan een loopbaan die bij jou past.

Lees meer

High performance coaching

Professioneel succes vereist doeltreffend handelen. Daarvoor moet je eerst jezelf, je talenten en valkuilen grondig kennen. Als jij klaar bent voor een fundamentele aanpak, coachen wij jou naar daadkrachtig en efficiënt eigenaarschap en professioneel succes vanuit je roeping.

Lees meer

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde professionals ervaren dagelijks drempels op de werkvloer. In ons gespecialiseerde traject voor hoogbegaafden coachen wij jou naar je volle potentieel. We werken ook met organisaties die hoogbegaafden beter willen integreren op hun werkvloer.

Lees meer